Bralette bikini - buzz of een echte trend?

We are handsome bralette active behaDe ontwerpers van zwemkleding doen er van alles aan om zich te onderscheiden van de andere designers. Vorm, kleur en materiaal zijn voor de hand liggende elementen maar ook in de naamgeving zijn de creatief.

Een term die de laatste jaren steeds meer op lijkt te duiken is bralette maar als je dan zoekt vindt je opeens een wel heel divers aanbod. Dus wat is een bralette bikini en waarom is de vorm van deze bikini zo special?

 

Beha's

de term bralette komt uit de lingerie wereld en werd als eerste gebruikt voor vrij basic beha's zonder padding, vulling, beugels over gevormde cups. De bralette beha bedekt je borsten, houd ze op hun plaats maar ook niet meer dan dat. Uit het ontwerp blijkt al dat bralette's weinig steun geven en dus vooral geschikt zijn voor kleinere, stevige, borsten. Na cup C houdt het wel op. En wat is nu het voordeel van een bralette? Ken je het bevrijdende gevoel dat je hebt als je aan het einde van de dag die knellende, pushende beha eindelijk uit kunt doen? Nu dat gevoel heb je met de bralette niet meer, deze draagt namelijk dusdanig licht dat je helemaal niet meer in de beknelde toestand komt.

De term wordt veel gebruikt voor sport beha's. Het type beha dat je draagt zonder dat er weer een top overheen gaat. Zo is de naam bralette te verklaren uit de samenstelling van beha (bra) en singlet, het is eigenlijk een topje. De active wear beha zit zo strak dat het ongewenst blikken voorkomt maar ook weer zo soepel dat je vrij kunt bewegen en ademen.  Deze bh is ook een perfecte afwisseling voor vrouwen die vinden dat ze altijd een beha aan moeten, de zwaartekracht is uiteindelijk niet je vriend, maar eens een dag wat lichters en lossers aan willen

Veel bralette beha's zijn van kant voor de extra sexy touch.

De bralette bikini

Terug naar de bikini. De bralette is een eenvoudige bikini top in de vorm van een beha, ook weer zonder veel steun, vulling of beugels.

Grote verschil met de gewone traditionele bikini tops zit hem dus in het ontbreken van voorgevormde cups, padding en beugels. De bralette bikini bedekt je borsten maar laat verder hun vorm en vrijheid ongemoeid. Een goede bralette geeft een topless gevoel maar dan met een top aan. Wat dat betreft past deze bikini in de minder bloot trend.

Veel bralettes lijken wat op triangel bikini's, ze hebben de bekende driehoekige vorm maar hebben dan vaak wel een band onder de borsten. Waar de triangel bikini nog de functie heeft de aanwezigheid en rondingen van de borsten te accentueren is de bralette meer subtiel aanwezig om je een mooi lichaam te geven, het verschuift je uitstraling van sexy naar mooi. Je voelt je ook een stuk minder bloot. Bedenk aan de andere kant wel dat deze bikini's geen dikke voering hebben, en terwijl sommige vrouwen het mooi vinden als hun (harde) tepels onder de stof duidelijk aanwezig zijn vinden andere vrouwen het weer niet nodig dat de tepels onderdeel van de outfit zijn. Zelfde geld trouwens ook voor de active wear tops. Bij de beha's draag je er meestal nog iets overheen. ( Niet elke bralette is zo dun dat je tepels meteen de volle aandacht vragen, meer een aandachtspuntje bij de aanschaf)

Geen padding is het nieuwe sexy

Kenmerk van een bralette zijn verder de dunne bandjes, meestal geen touwtjes zoals de triangel maar zeker ook geen banden zoals bij de halter. 

Andere bralette's lijken weer meer op de active wear bikini's zoals hierboven. Bikini's van kant zul je weer niet echt tegen komen, al zie je bij onderstaande seafolly top wel accenten van kant. (Ook meteen een mooi voorbeeld van de grens : is dit nu een triangel of een bralette?

Kleine cupmaat

De bralette is een ode aan de kleine cupmaat. Geen gepush en gevorm maar stralen met wat je hebt

De bralette is er dus vooral voor kleine cupmaten en ze worden vaak voor een vrij breed bereik verkocht bijvoorbeeld van AA tot B, soms ontbreekt de cupmaat helemaal. De rek van de stof maakt de cupmaat minder belangrijk, de bralette heeft immers geen echte cups.

Duidelijk wat nu een bralette bikini is? Niet echt he? Onderstaande zijn twee tops die voldoen aan het idee van een bralette als staan ze lang niet altijd zo in de shops, zo noemen ze de speedo een cropped top. Eigenlijk voldoen heel veel bandeau's en cropped bikini's aan het ontwerp van een bralette. En zoals vaker bij populair ideeën wordt de term meer en meer misbruikt. Zoek maar op deze website op bralette talrijke tops die wel vulling of vorm hebben.